Binance

Binance

Binance är en relativt ny aktör på marknaden, men har snabbt blivit en av de största inom kryptohandel. De erbjuder ett enormt utbud av kryptovalutor och är det företag som erbjuder flest kryptopar på marknaden.

Så fungerar Binance

1. Skapa konto

Det går snabbt att skapa ett konto och är helt gratis. När du loggar in första gången behöver du svara på ett litet quiz med 5 frågor gällande säkerhet. För att kunna sätta in pengar behöver du verifiera ditt konto. Binance är väldigt snabba på att verifiera konton och det brukar oftast bara ta cirka 1 timme.

2. Sätt in pengar

När ditt konto har blivit verifierat kan du sätta in pengar. Det kan du göra via menyvalet Wallet – Deposit.

3. Börja investera

Välj om du vill investera i en enskild kryptovaluta eller i ett kryptopar. Binance har även en egen valuta som heter Binance Coin (BNB).

Förväntad avkastning

Kryptovalutor är fortfarande ett relativt nytt fenomen och är mer riskfyllt än många andra investeringsformer. Det är därför svårt att ge ett svar på vilken avkastning du kan förvänta dig. Som med alla typer av investeringar är det klokt att sprida sina risker och att bara använda pengar man har råd att förlora.

Avgifter

Insättningar: Gratis
Uttag: Skiljer sig mellan olika valutor
Trading: Om du inte använder dig av Binance Coins kostar varje trade 0,1%

Risk med Binance

Binance erbjuder, likt Bitpanda och många andra aktörer, så kallad tvåfaktorsautentisering vilket innebär en extra säkerhet vid inloggning. Men det finns ändå alltid en risk att bli utsatt för bedrägerier.

Binance blev dessvärre utsatt för en hackerattack under 2018 där bedragarna ska ha kommit över kryptovalutor värda runt 40 miljoner USD. Bedragarna kom även över flera användares kontouppgifter. När det gäller kryptovalutor finns det inget investerarskydd, men Binance gick själva in och ersatte alla som hade blivit drabbade.

Svårighetsgrad

LÄTT

Både registrerings- och verifieringsprocessen är väldigt enkel. Dock så finns Binance ej på svenska och erbjuder heller ingen svensk support. Dessutom har de inget telefonnummer du kan ringa om du behöver hjälp. Om du behöver support måste du skapa ett supportärende via deras sida.

Tre korta om Binance

  • Den marknadsplats som erbjuder flesta kryptopar
  • Snabb kontoverifiering
  • Låga avgifter
  • Ingen telefonsuppor
  • – Blev utsatt för en hack-attack under 2018

Fler inom kryptovalutor

Bitpanda
5/5