Bitpanda

Bitpanda

UTBUD 4/5
RISK 3/5
AVGIFTER 3/5
SUPPORT 2/5
Bitpanda
5/5
  • Många olika betalsätt
  • Höga säkerhetskrav

Bitpanda är en marknadsplats där du kan handla med olika kryptovalutor. De erbjuder många olika betalningssätt och du kan enkelt föra över din valuta till en annan handelsplattform eller e-plånbok.

Så fungerar Bitpanda

1. Skapa konto

Skapa ett kostnadsfritt konto på Bitpanda. Registreringsprocessen är snabb och enkel. Efter registreringen behöver du verifiera ditt konto genom att fylla i ytterligare uppgifter om dig själv samt ladda upp en kopia på ditt pass eller ID-kort. För att kunna betala med kort eller använda andra betalningsmetoder behöver du först göra en mer omfattande verifiering.

2. Sätt in pengar

Så fort ditt konto är verifierat kan du börja sätta in pengar. Det gör du via knappen ”Deposit” som du finner i menyn längst upp till höger.

3. Börja investera

Välj en valuta du vill handla med och börja investera.

4. För över valuta

Om du vill få tillgång till fler kryptovalutor kan du välja att överföra din valuta till en annan handelsplattform, exempelvis Coinbase.

5. Ta ut pengar

Du kan göra uttag på olika sätt. Ett alternativ är att du gör ditt uttag till en e-plånbok som är kopplad till ett betalkort. Ett annat alternativ är att du gör som i steg 4, fast omvänt. Du säljer innehavet på en annan marknadsplats och köper exempelvis Ether, överför Ether till Bitpanda och säljer det sedan där.

Förväntad avkastning

Att investera i kryptovalutor kan ge väldigt bra avkastning om du vet vad gör och om det går åt rätt håll. Men det är också viktigt att veta att denna typ av investeringar snabbt kan vända åt andra hållet.

Du har säkert hört talas om Bitcoin tidigare. Som exempel gick priset på Bitcoin från ca 1 000 USD i början av 2017 till att i slutet av samma år vara uppe i 20 000 USD. Denna ökning var förvisso väldigt extrem och grundar sig delvis i att det, i början på 2017, blev enklare och mer acceptabelt att handla med kryptovalutor. Men det visar på hur snabba svängningar som kan uppstå.

Avgifter

Att skapa ett konto på Bitpanda kostar ingenting. Däremot tillkommer det lite andra avgifter.

  • Transaktionsavgift vid köp: 1,49%
  • Transaktionsavgift vid sälj: 1,29%
  • Skicka kryptovaluta till annan Bitpanda-användare: gratis

Risk med Bitpanda

Att logga in på Bitpanda kräver bara ett användarnamn och ett lösenord. Däremot så kan du, om du vill ha extra säkerhet, ställa in ”tvåfaktorsautentisering” vilket innebär att du vid inloggning behöver både lösenord och tillgång till din telefon för att kunna logga in.

Innan du börjar handla på Bitpanda är det bra att vara lite påläst om hur handel med kryptovalutor fungerar. Att investera i kryptovalutor innebär en högre risk än att investera i många andra typer av värdepapper. Marknaden är helt oreglerad och det finns inget investeringsskydd.

Svårighetsgrad

MYCKET LÄTT

Det är väldigt enkelt att skapa ett konto på Bitpanda och sidan är mycket lättnavigerad. Bitpanda finns inte på svenska och erbjuder enbart support på engelska.

Tre korta om Bitpanda

  • Många olika betalningssätt
  • Höga krav på säkerhet och verifiering
  • Enkel och lättnavigerad sida
  • – Tidskrävande verifieringsprocess

Företagsuppgifter