eToro

eToro

eToro är en av de populäraste nätmäklarna när det kommer till köp av valutor, aktier, råvaror, index, ETF:er, kryptovalutor m.m. Du handlar med CFD:er (läs mer om CFD:er här) vilket innebär att du spekulerar i en prisuppgång eller prisnedgång utan att äga den underliggande tillgången.

Mäklaren finns tillgänglig i över 170 länder och har miljontals användare världen över.

En av de saker som gör eToro unikt är den handelscommunity de har byggt upp. Här kan handlare interagera med varandra och dela med sig av tankar och idéer kring potentiella investeringsmöjligheter. Som användare kan du också få personlig hjälp i form av marknadsanalyser och rapporter.

Så fungerar eToro

Det lägsta beloppet du kan sätta in på ditt konto är $200. Du kan så klart sätta in mer pengar, men det kan vara klokt att börja lite försiktigt. Valutan som används på eToro är amerikanska dollar. Sätter du exempelvis in svenska kronor så omvandlas de automatiskt till dollar.

När du har satt in pengar och bestämt dig för att börja handla så kan du med fördel använda sökfunktionen för att hitta saker att investera i.

Finansiella instrument som går att handla med hos eToro

  • Valutor – Handla med världens ledande valutor samt några mindre valutor.
  • Aktier/CFD:s – Hundratals av de mest populära och inflytelserika aktierna i världen.
  • Råvaror – Handla guld, olja och andra energitillgångar. Samt även metaller och jordbruksprodukter.
  • Index – Handla aktieindex från hela världen.
  • EFT:er (börshandlade fonder) – Instrument som består av flera tillgångar grupperade tillsammans.
  • Kryptovalutor – eToro erbjuder ett brett utbud av kryptovalutor att handla med.

Kopiera andra med CopyTrader

Med eToros unika tjänst CopyTrader kan du kopiera andra investerare. Det innebär att när den trader du följer handlar ett instrument så lägger du automatiskt en likadan order. Utan att du behöver göra någonting. Det är klokt att noga studera hur olika traders presterar innan du väljer att kopiera dem. Du vill helst hitta traders som har presterat bra under en längre period.

Förväntad avkastning

Vid handel med CFD-certifikat kan du snabbt tjäna stora pengar. Men det förutsätter så klart att du vet vad du gör och att du har erfarenhet. Hur stor avkastning du kan förvänta dig beror helt på hur erfaren du är. Små kursrörelser kan påverka ditt resultat mycket.

Avgifter

  • Insättning

Inga insättningsavgifter.

  • Uttag

Vid uttag debiterar eToro en uttagsavgift på 25 dollar och det lägsta uttagsbeloppet är 50 dollar.

Risknivå

CFD-certifikat hör till de mer riskfyllda finansiella instrumenten du kan handla med. Kortfattat handlas CFD:er med hävstång vilket innebär att du enbart behöver gå in med en liten procentandel av det fulla värdet på affären för att öppna en position. Du kan snabbt mångdubbla dina vinster, men du kan lika snabbt förlora dina pengar om du inte vet vad du gör eller om marknaden går emot dig. Det kan resultera i att du förlorar mer än ditt insatta kapital. Du blir då skyldig mäklaren, i det här fallet eToro, pengar.

Den här investeringsformen rekommenderas därför till de lite mer erfarna investerarna. Det är nämligen en relativt liten procentandel av investerare som går plus på CFD-handel i längden.

Svårighet och kunskapsnivå

Innan du börjar handla med CFD-certifikat är det bra om du kan aktier och fonder. Att direkt börja handla med CFD:er utan någon tidigare erfarenhet är inte att rekommendera. Det är även otroligt viktigt att du har en väldigt bra koll på din kassa. Det ska du givetvis ha vid alla investeringar du gör, men det är extra viktigt vid handel av CFD:er då du som sagt kan förlora mer än ditt insatta kapital.

Övrigt

Demokonto

eToro erbjuder ett kostnadsfritt demokonto som du kan använda för att lära dig hur man handlar och för att utveckla nya strategier helt riskfritt. Demokontot är obegränsat vilket innebär att du kan använda det hur mycket du vill.

Support

Kundtjänst finns tillgänglig dygnet runt mellan måndag-fredag. Tyvärr finns det inget svenskt telefonnummer att ringa.

Fler inom kryptovalutor

Bitpanda
5/5