Nordnet

Nordnet

Kortfakta

  • Handelstider: 09:00 - 17:30
  • Svensk support: JA

Betyg

UTBUD 5/5
PLATTFORM 4/5
KUNDOMDÖMEN 3/5
SUPPORT 4/5
Nordnet
4/5
  • Courtage: 0,00 - 0,25%
  • Minimicourtage: 0-99 kr

Nordnet grundades 1996 och är den digitala bank som har funnits längst i Norden. Banken beskriver sig själva som en utmanare till såväl traditionella banker och försäkringsbolag i Norden.

Utöver värdepappershandel erbjuder Nordnet även pensionstjänster och lån.

Genom det sociala investeringsnätverket Shareville, som är en del av Nordnet, kan både nybörjare och mer erfarna investerare få tillgång till kunskap och inspiration kring investeringar.

Så fungerar Nordnet

1. Skapa konto

Det är helt gratis att skapa ett konto på Nordnet. Du börjar med att välja vilken typ av konto du vill skapa: personkonto, företagskonto eller konto åt en minderårig. Om du väljer att skapa ett personligt konto är nästa steg att fylla i uppgifter om dig själv samt svara på ett par skatterelaterade frågor. När du har skickat iväg din ansökan kommer Nordnet att granska allting för att säkerställa att din ansökan är komplett.

2. Sätt in pengar

När din kontoansökan har blivit godkänd och du kan logga in så är nästa steg att sätta in pengar. Ditt konto på Nordnet har ett bankkontonummer kopplat sig vilket du kan använda för att skicka pengar till.

3. Börja investera

Välj en investeringsform du är intresserad av och hitta företag du vill investera i.

Förväntad avkastning

Nordnet erbjuder många olika investeringsformer. Den förväntade avkastningen skiljer sig därför beroende på vad du väljer att investera i. När du exempelvis handlar fonder kan du välja en risknivå mellan 1 och 7. Ju högre risk, desto större avkastning har du möjlighet att få.

Risk med Nordnet

Nordnet är ett stort och väletablerat företag. Ditt konto hos banken omfattas av den statliga insättningsgarantin vilket är en säkerhet för dig som kund om Nordnet skulle försättas i konkurs.

När det gäller investeringar finns det alltid en risk att du förlorar hela eller delar av ditt insatta kapital. Ett gott råd är att bara investera med pengar du har råd att förlora.

Svårighetsgrad

Att starta ett konto hos Nordnet är väldigt enkelt. Banken har sitt huvudkontor i Stockholm och erbjuder svensk support både via e-post och telefon.

Tre korta om Nordnet

  • Lång erfarenhet
  • Investeringsnätverket Shareville

Företagsuppgifter

  • Telefon: 010-583 30 00

Fler aktiemäklare

Avanza
5/5
  • Courtage: 0,00 - 0,25%
  • Minimicourtage: 0-99 kr
  • Bra gränssnitt

Skärmdumpar från Nordnet